Hiihtohissibarometri paljastaa

Hohtavat hanget eivät ole ainakaan helsinkiläisiä hellineet tänä talvena. Sumu  ja sohjo ovat vaihtuneet jo kevätkrookuksiksi, mutta suksille ei ole juurikaan päästy. Onneksi Lapista löytyy hyvät hiihtokelit edelleen aina pääsiäiseen ja vappuunkin saakka.

Hiihtokeskuksessa 6 hengen  express-hissi on monellakin tapaa hauska ja hyödyllinen laite. Upeita maisemia ehtii ihailla muutaman minuutin leppoisan nousun aikana. Samalla penkillä vierekkäin istuminen tarjoaa mukavan smalltalkin tai ajan ilmiöiden sujuvan seurannan muidenkin kuin oman skimbakimpan kanssa.

Ja mistä express-kyydin aikana sitten puhutaan? Varmastikin formuloista ja jääkiekosta, ehkä parhaista afterski-tunnelmista?

-Kyllä näistäkin, mutta yllättäen oman otoksen  mukaan lomailevien skimbaajien suosikkiaiheet liittyivät  lapsiin ja ruokaan. Tilastollisesti merkittävää eroa herra- ja rouvapuolisten laskettelijoiden kesken ei ollut havaittavissa. Myös viimeisen päälle olevien hiihtovarusteiden perusteella parhaiksi alfauroiksi luokiteltavat laskijat pohtivat hississä nopeita ja helppoja tapoja loihtia mökissä muksuille maistuvaa ja terveellistä murkinaa hiihtopäivän päätteeksi. Hifistelijät innostuivat jopa vaihtamaan herrasmiesten kesken vinkkejä kuppikakkujen koristelusta tai sushirullien oikeaoppisesta käärimisestä.

Hissinousubarometrin perusteella arvioituna suksisuomen tasa-arvo on hyvässä hapessa.

Toimihenkilöbarometrin perusteella työelämän ja palkkauksen tasa-arvon saralla on runsaastikin tehtävää niin nopeuden kuin tyylipisteiden saralla. Näille laduille palataan kun pyhät on pidetty.

Hyvää pääsiäistä!

Riitta Työläjärvi, STTK

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue