STTK toivoo työmarkkinajärjestöille neuvottelurauhaa

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

Eduskunnassa on käyty tiedonantokeskustelu hallituksen kilpailukykypaketista.

STTK kannattaa työmarkkinoiden vapaata sopimusoikeutta eikä hyväksy minkäänlaista pakkolainsäädäntöä, jolla puututtaisiin työmarkkinoiden pelisääntöihin.
– Myönteistä on, että hallitus veti pois esitykset sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkaamisesta. Tilalle hallitus esittää lomarahojen leikkaamista määräaikaisella pakkolailla. Jo nyt on selvää, että eri syistä tämäkään esitys tuskin sellaisenaan toteutuu, puheenjohtaja Antti Palola arvioi.

Nyt on viisasta antaa järjestöille työrauha

Palola toivoo, että hallitus ei tarpeettomasti kiirehdi uudelleen alkamassa olevia työmarkkinaneuvotteluja kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Myöskään julkinen tarjoushuutokauppa erilaisten esitysten välillä ei johda hyvään lopputulokseen.

– Työmarkkina-asiat eivät ole hallituksen ominta alaa ja siksi on viisasta antaa järjestöille nyt työrauha. Kilpailukykypaketti ja maltillinen palkkaratkaisu yhdessä ratkaisevat monta hallituksen murhetta tilanteessa, jossa Suomi tarvitsee vakautta ja hallituksella riittää esimerkiksi maahanmuuttoon liittyviä haasteita. Uskon, että asioiden rauhallinen ja kokonaisvaltainen tarkastelu johtaa parempaan lopputulokseen kuin pakkolakien varjossa tapahtuva sanelu.

STTK on arvioinut, että aiemmat yritykset yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi kaatuivat työnantajan neuvottelunihkeyteen.
– Toivon, että tämä uusi yritys johtaa aitoihin neuvotteluihin ja työnantaja näkee mahdollisuudet, jotka esimerkiksi pitkäaikainen maltillinen palkkaratkaisu toisi elinkeinoelämälle, Antti Palola sanoo.

Lisätietoja STTK:ssa: puheenjohtaja Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue