STTK: Työllisyysryhmässä valittava kannustamisen tie

Kolmikantaisessa työryhmässä on valmisteltu esityksiä työllisyyden parantamiseksi. Tänään kokoontuneet ministerit ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat totesivat tapaamisen jälkeen, että työryhmä jatkaa määräajan loppuun.

Puheenjohtaja Antti Palolan mielestä budjettiriihessä annettu toimeksianto on erittäin tiukasti rajattu ja aikataulu monimutkaisille asioille hyvin kireä.
– STTK on kuitenkin neuvotteluissa aktiivinen ja ratkaisuhakuinen.

Palola korostaa, että palkansaajien näkökulmasta työmarkkinapöydissä on viime ajat kannettu vastuuta ja tehty raskaita päätöksiä.
– Kilpailukykysopimus täytti hallituksen toiveet, mutta palkansaajille se on kaikkea muuta kuin hyvä sopimus. Hallituksen omilla päätöksillä työttömyysturvaa on leikattu, vuorotteluvapaan ehtoja entisestään heikennetty sekä työsopimus- ja vuosilomalakiin tehty heikennyksiä. Nyt pitää ensin katsoa niiden vaikutukset ennen kuin kiirehditään tekemään lisäleikkauksia työttömyysturvaan.

Palolan mielestä Hetemäen työryhmä pääsee maaliin, jos hallitus unohtaa työttömän kyykyttämisen ja valitsee kannustamisen.
– Työttömyysturvan pitää aktivoida ja kannustaa työtöntä, mutta se ei saa tarkoittaa turvan heikentämistä. STTK toivoo, että esimerkiksi työttömän laajempi oikeus opiskeluun toteutuisi. Työn vastaanottamiseen kannustettaisiin verohelpotuksin.

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue