Tasa-arvo tehdään työpaikoilla -kiertue starttaa tänään Kuopiosta

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK muistuttavat, että todellinen tasa-arvotyö tehdään työpaikoilla. Lainsäädäntö asettaa työlle puitteet, mutta jokainen vaikuttaa käytöksellään ja asenteillaan tasa-arvon toteutumiseen työpaikan arjessa.

– Tasa-arvo on tärkeä osa työpaikkojen toiminnan ja työkulttuurin kehittämistä ja uudistamista. Sen toteutumisesta hyötyvät työnantajat, työntekijät ja asiakkaat, tähdentää STTK:n lakimies Anja Lahermaa.

Tasa-arvoisella työpaikalla työntekijät ovat motivoituneita, sitoutuneita ja voivat hyvin. Työntekijöiden tyytyväisyys heijastuu myös asiakastyytyväisyyteen ja tuottavuuteen.

– Panostamalla tasa-arvon toteutumiseen työnantaja panostaa samalla yrityksen tai organisaation työnantajaimagoon, muistuttaa SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm.

SAK, Akava ja STTK tekevät tiivistä yhteistyötä työelämän tasa-arvon edistämiseksi. Tänään käynnistyvällä Tasa-arvo tehdään työpaikoilla! -kiertueella pohditaan tasa-arvolain toimivuutta käytännön tilanteissa työpaikoilla. Kiertue vierailee kevään aikana Kuopiossa, Turussa ja Helsingissä.

– Kiertueella haluamme tehdä tasa-arvolakia tutummaksi ja tapahtumissa käydään läpi erityisesti viimeisimpiä lakiin tulleita muutoksia. Tarkoituksena on vahvistaa eri henkilöstöryhmien, ammatillisten järjestöjen ja niiden edustajien yhteistyötä työpaikkojen jokapäiväisessä tasa-arvotyössä, kertoo Akavan johtava asiantuntija Lotta Savinko.

Työpaikkojen tasa-arvotyöhön pureudutaan muun muassa työpaikkaesimerkkien avulla. Tänään Kuopiossa tutustutaan Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) tekemään tasa-arvotyöhön. Tilaisuudessa henkilöstön kehittämispäällikkö Marja Hietamäki kertoo KYS:n tasa-arvotyöstä työnantajan näkökulmasta. Lisäksi kuullaan työntekijöiden edustajan puheenvuoro.

Tapahtuman osallistujat voivat jakaa työpaikkojensa hyviä käytäntöjä muiden kanssa. Kaikille jaetaan Tasa-arvo -opas, joka sisältää ohjeistuksen esimerkiksi työpaikan palkkakartoituksen tai lakisääteisen tasa-arvosuunnitelman tekemiseen.

Tasa-arvo tehdään työpaikoilla -kiertue on mukana Suomen juhlavuoden 100 tasa-arvotekoa hankkeessa: http://tasaarvo100.fi/100-tasa-arvotekoa/teot

Lisätietoja:
Tapio Bergholm, erikoistutkija, SAK, puh. 050 547 2771
Anja Lahermaa, lakimies, STTK, puh. 040 828 6845
Lotta Savinko, johtava asiantuntija, Akava, puh. 040 504 4356

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue