STTK Unelmien työpäivänä: Työhyvinvoinnin merkitys oivallettu, mutta vielä riittää tehtävää

Tänään vietetään ensimmäisen kerran valtakunnallista Unelmien työpäivää, jonka tavoitteena on työhyvinvoinnin edistäminen. Kyseessä on pop up –tapahtuma, johon kuka tahansa voi osallistua.

STTK on tyytyväinen, että työhyvinvointi on noussut vahvasti yhteiskunnalliseen keskusteluun.
– Työhyvinvoinnin merkitys tuottavuuden, työkyvyn ja työurien pidentämisen kannalta on oivallettu laajasti. Pitäisi muistaa, että työhyvinvointi kumpuaa usein aivan pienistä arjen teoista, myönteisestä ilmapiiristä, kommunikaatioista ja yhdessä tekemisen ilosta. Jokainen voi omalla asenteellaan ja käyttäytymisellään vaikuttaa työyhteisön draiviin ja jokainen on siitä vastuussa, STTK:n johtaja Katarina Murto muistuttaa.

Yhteistoiminta on avainasemassa työhyvinvoinnin edistämisessä. STTK esittää yhteistoimintalain kokonaisuudistusta, sillä nykyinen on käytännössä irtisanomislaki eikä auta kehittämään yhteistoimintaa työpaikoilla.
– Lain painopistettä on siirrettävä jatkuvan vuorovaikutuksen ja aidon yhteistoiminnan kehittämiseen, työhyvinvoinnin edistämiseen ja jatkuvan ammatillisen osaamisen vahvistamiseen, Murto esittää.

STTK:n erilaiset selvitykset osoittavat, että vielä riittää työtä työhyvinvoinnin edistämiseksi.
– Avoin tiedonkulku on tärkeää. Kun tieto kulkee, se antaa henkilöstölle mahdollisuuden osallistua asioiden valmisteluun, tuottaa kehittämisideoita ja motivoi tuloksentekoon.

STTK:lla on useita työhyvinvoinnin edistämiseen liittyviä toimia.
– Hiljattain järjestimme kampanjan tunnuksella #6euroatakaisin. Korostamme, että jokainen työhyvinvoinnin edistämiseen sijoitettu euro tuo jopa kuusi euroa takaisin. Yritysten ja työpaikkojen yleensä on otettava työhyvinvointi vakavasti myös taloudellisten perusteiden vuoksi, Murto painottaa.

Lisätietoja STTK:ssa: Katarina Murto, puhelin 050 568 9188

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue