STTK toivoo kehysriihestä lisäpanostuksia osaamisen kehittämiseen ja työllisyysasteen nostoon

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

STTK mielestä hallituksen tulisi kohdistaa kehysriihen panostukset osaamisen kehittämiseen ja työllisyyden hoitoon.

– Hallitukselta kaivataan nyt toimia työikäisten osaamisen päivittämisen helpottamiseksi. Suomi tarvitsee aikuiskoulutuksen kokonaistarkastelua tarjonnan, koulutusmuotojen ja osaamiskokonaisuuksien uudistamisen osalta. Meidän tulisi päästää irti tutkintokeskeisestä ajattelusta ja siirtyä tarkastelemaan osaamisen päivittämistä joustavasti moduulien tai osaamisportfolioiden kautta, Palola korostaa.

STTK:n mielestä työpaikoilla tarvitaan kipeästi lisävauhtia osaamisen ja tuottavuuden kehittämiseen. Työelämän kehittämisen puitteet pitäisi luoda lainsäädännöllä.

– Vanhat keinot on käytetty loppuun ja nyt tarvitaan jotain uutta. Nykyinen yt-laki ei palvele tarkoitustaan. Sen tilalle tarvitaan parempi, osaamisen, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämisen mahdollistava lainsäädäntö. Lainsäädännön uudistaminen palvelisi myös paikallisen sopimisen edistämistä käytännössä, Palola selventää.

STTK toivoo kehysriihestä lisämäärärahoja palkkatukeen sekä rekrytointi- ja muuntokoulutukseen. TE-toimistojen henkilöstöresursseja tulee lisätä, jotta työttömien yksilöllisempi palvelu ja neuvonta mahdollistuisi. Tavoitteena tulee olla työllisyysasteen nostaminen yli 75 prosentin.

– Talouskasvu helpottaa työttömyyden hoitoa ja avoimet työpaikat pitää pystyä täyttämään. Siksi tarvitaan toimia kohtaanto-ongelman hoitamiseksi. Pitkäaikaistyöttömyys ja nuorisotyöttömyys ovat edelleen korkealla tasolla ja se voi muodostua myös kasvun esteeksi. Työllisyysmäärärahojen lisääminen kannattaa aivan erityisesti tilanteessa, jossa työvoiman kysyntä kasvaa. Tällöin panos – tuotos -suhde on paras mahdollinen, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola painottaa.

STTK:n esitykset kehysriiheen

Lisätietoja: Antti Palola, puheenjohtaja, STTK, puh. 040-509 6030

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 17 jäsenliittoa ja noin 505 000 jäsentä. Visiomme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Olemme työssämme avoimia, oikeudenmukaisia, uudistusmielisiä ja rohkeita.

Ajankohtaista

7.5.2024

Keskustelua Euroopan taloudesta ja työelämästä – Eurooppa-päivää vietettiin 7.5. Oodissa

Lue
7.5.2024

Usko pois – EU on suomalaisen palkansaajan ystävä

Lue
6.5.2024

SuPer: Kolme ehdokasta SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi – valinta tapahtuu toukokuun liittokokouksessa

Lue
3.5.2024

Palkansaajan ostovoima kohenee hitaasti

Lue
2.5.2024

Ministeriön muistiot paljastivat verokeskustelun bluffin  

Lue
2.5.2024

Maksuton Kesäduunari-info on kesätyöntekijöiden tukena koko kesän

Lue
29.4.2024

Ranskassa senioreille oma työsopimus

Lue
29.4.2024

METO Uusia uhkia itärajalla: Metsäasiantuntijat kohtaavat lukuisia työturvallisuushaasteita maastossa työskennellessään

Lue