LUVA – Luonnonvarat ja STTK solmivat yhteistyösopimuksen

LUVA - Luonnonvarat ja STTK

LUVA – Luonnonvarat ry ja keskusjärjestö STTK ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla halutaan edistää luonnonvara-alojen ja sen asiantuntijoiden, toimihenkilöiden ja alaa opiskelevien edunvalvontaa sekä järjestäytymistä LUVAn jäsenjärjestöihin ja STTK-laisiin liittoihin.

LUVA – Luonnonvarat on Agrologien Liiton, METO – Metsäalan Asiantuntijoiden ja METO – Metsäalan Yrittäjien muodostama yhteisjärjestö. Tavoitteena on edistää ja kehittää järjestöjen, jäsenyhdistysten ja niiden henkilöjäsenten edunvalvontaa, hyvinvointia, taloudellista etua ja ammatillista osaamista. Valtaosa luonnonvara-alan asiantuntijoista on jo LUVAn piirissä, ja myös uudet jäsenet ovat tervetulleita.

Luonnonvara-ala on vahva osa Suomea ja sillä on hyvin merkittävä rooli yhteiskunnassa. Samanaikaisesti ala on voimakkaasti kehittyvä ja rakentamassa kestävää tulevaisuutta suomalaiselle yhteiskunnalle sekä Suomen luonnolle.

– Luonnonvara-ala on vahva osa Suomea ja sillä on hyvin merkittävä rooli yhteiskunnassa. Samanaikaisesti ala on voimakkaasti kehittyvä ja rakentamassa kestävää tulevaisuutta suomalaiselle yhteiskunnalle sekä Suomen luonnolle. Kestävä kehitys lähtee uusiutuvuudesta ja alkutuotannosta. Luonnonvara-ala ja sen asiantuntijat ovat eturivissä kierto- ja biotalouden kehittymisessä, puheenjohtaja Håkan Nystrand korostaa.

– Yhteistyösopimus on osoitus perinteisen järjestötoiminnan uudistumisesta. On hienoa, että LUVAn kaltainen, kestävää tulevaisuutta korostava uusi järjestö haluaa tehdä yhteistyötä kanssamme, järjestöpäällikkö Juska Kivioja sanoo.

Käytännönläheinen yhteistyö merkitsee muun muassa sitä, että LUVA voi nimetä edustajia STTK Luonnonvara-alojen elinkeinopoliittiseen työryhmään sekä tarkkailijoita STTK:n tilaisuuksiin ja työryhmiin. Sopimukseen sisältyy myös tietojen vaihtoa ja asiantuntijuuden tukemista.

LUVAn jäsenyys ei vaikuta METOn jäsenyyteen STTK:ssa. Kyse on yhteistyön vahvistamisesta luonnonvara-alalla.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Håkan Nystrand, LUVA – Luonnonvarat, puhelin 040 761 5176
Järjestöpäällikkö Juska Kivioja, STTK, puhelin 050 581 4372

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue