Maksuton Kesäduunari-info neuvoo nuoria työntekijöitä pulmatilanteissa

Lisätietoja:

Kirsi Suominen

tietohallinto- ja viestintäpäällikkö

Profiili

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info aukeaa tänään. Kesäduunari-infossa yhteydenottoihin vastaa tänä vuonna oikeustieteen ylioppilas Liisa Lehtonen.
Lehtonen toivoo, että kesätyöntekijät ottaisivat yhteyttä rohkeasti heti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää. Perehtymällä huolellisesti työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin jo ennakkoon voi ehkäistä asioiden muuttumista ongelmiksi.

– Kesäduunari-infoon voi soittaa jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista, jos jokin siinä mietityttää, Lehtonen muistuttaa ja korostaa kirjallisen työsopimuksen tärkeyttä.

Kirjallinen työsopimus on hyvä käydä rauhassa läpi ennen allekirjoittamista.

Kesätyöntekijöiden oikeus saada työsuhteen ehdot kirjallisena nousi esiin useissa työsopimuksia koskevissa yhteydenotoissa viime vuonna. Työntekijällä on lain mukainen oikeus saada kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos työsuhde on yli kuukauden mittainen.

Nuorille suunnatulla työsuhdeneuvonnalle yhä tarvetta

Maksuton Kesäduunari-info palvelee nuoria kesätyöntekijöitä jo 15. kertaa. Palvelu on tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten avun pyytämistä ei tarvitse arastella.

Vaikka työelämä on vuosien aikana muuttunut, ovat kysymysten aiheet pysyneet pitkälti samoina. Joka vuosi näyttäisi tulevan paljon kysymyksiä erityisesti palkkoihin sekä työaikoihin liittyen. Myös koeaikaan liittyen tulee yhteydenottoja.

Nuorten Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun asti

Kesäduunari-info aukeaa tänään torstaina 2. toukokuuta ja on avoinna perjantaihin 30. elokuuta asti. Kesäduunarineuvojan tavoittaa numerosta 0800 179 279 arkisin klo 9–15. Käytössä on myös Kesäduunari-infon sivuilta löytyvä sähköinen yhteydenottolomake. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä.

Apua löytää myös Kesäduunari-infon verkkosivuilta (www.kesaduunari.fi). Ennen yhteydenottoa voi tutustua usein kysyttyjen kysymyksien vastauksiin. Lisäksi kannattaa tutustua myös kesäduunarin muistilistaan.

Kesäduunari-info löytyy myös
Facebookista: www.facebook.com/kesaduunari
Twitteristä: twitter.com/Kesaduunari
Instagramista: www.instagram.com/kesaduunari

***

Kesätyöntekijä on sun työkaveri

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue