Pohjoismaiden ammattiliitot koolla Malmössa

Kirjoittaja:

Maria Häggman

kansainvälisten asioiden päällikkö

Profiili
Pohjoismaiden ammattiliitot

Pohjolan ammatillisen yhteisjärjestön (NFS – Nordens Fackliga Samorganisation) kongressi järjestetään Ruotsin Malmössa 3.-5.9.2019. Tapahtuman teemoja ovat pohjoismaisen ay-liikkeen yhteistyö EU/ETA-alueen kehittämisessä sekä pohjoismaisten työehtosopimusmallien ja hyvinvointivaltioajattelun tulevaisuus. Kongressissa käydään keskustelua myös demokratian ja talouskehityksen haasteista sekä työelämän kehityksestä Euroopassa.

Kongressin pääpuhujia ovat Islannin pääministeri Katrin Jakobsdottir, Ruotsin EU-asioista vastaavaa ministeri Hans Dahlgren, Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Paula Lehtomäki sekä Euroopan komission työllisyys- ja sosiaaliasioiden pääosaston johtaja Stefan Olsson. Islannin pääministeri Katrin Jakobsdottirin kanssa järjestettävässä puheenjohtajatapaamisessa aiheena on pohjoismaisen työmarkkinamallin kehittäminen.

Neljän vuoden välein järjestettävä tapahtumassa edustajia kaikista Pohjoismaista

Neljän vuoden välein järjestettävä tapahtuma kerää jäsenjärjestöjen edustajia kaikista Pohjoismaista.STTK:n edustajina kongressiin osallistuvat Jorma Malinen, PRO; Silja Paavola, Super; Maija Pihlajamäki, Jyty; Liisa Halme, VvL sekä Antti Palola ja Maria Häggman STTK.

– Kongressin otsikko ”Building bridges” kuvaa pohjoismaisen ay-liikkeen halua toimia siltojen rakentajana eri toimijoiden välille, jotta kestävän yhteiskunnan ja hyvinvoinnin rakentaminen olisi mahdollista niin Pohjoismaissa, kuin koko Euroopassa, STTK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Maria Häggman kertoo.

Pohjolan ammatillisen yhteisjärjestön (NFS – Nordens Fackliga Samorganisation) jäsenjärjestöjä ovat pohjoismaiset ay-keskusjärjestöt. Järjestöillä on yhteensä 9 miljoonaa jäsentä. PAY:n suomalaisia jäsenjärjestöjä ovat SAK ja STTK.

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue