Pohjoismaiset metsäasiantuntijat tyytyväisiä työnantajan koronatoimiin, mutta
TYÖNTEKIJÖIDEN JAKSAMISESTA TULISI PITÄÄ PAREMPAA HUOLTA
Pohjoismaiset metsäasiantuntijoiden yhdistykset Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta tekivät luottamusmiehilleen kyselyn koronan vaikutuksista työhön elokuussa. Vastaukset antoivat positiivisen kuvan työnantajan toimista Covid19 -viruksen leviämisen estämiseksi. Negatiivinen palaute liittyi etätyön huonoon ergonomiaan ja sosiaalisten kontaktien vähäisyyteen.
Pohjoismaisten metsäasiantuntijoiden selvityksen mukaan työnantajat ovat ottaneet pandemian vakavasti ja pyrkineet laajasti suojaamaan henkilöstöään epidemialta.
Kyselyn mukaan tärkein työnantajantoimenpide oli etätyöhön siirtyminen 90 prosenttisesti. Työnantajat ovat yhteistyössä henkilöstön kanssa käyneet lävitse terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä asioita. Kaikkiaan 96 prosenttia kyselyyn vastanneista katsoi, että työnantaja oli toiminut erittäin tai melko hyvin, kertoo metsäasiantuntija Stefan Borgman.
Oli erittäin hienoa havaita vastauksista, että modernilla metsäalalla oli erinomaiset valmiudet siirtyä nopeasti etätöihin, toteaa Borgman.
Huomioitavaa on, että työyhteisön sosiaalisten kontaktien vähäisyys huolestutti suurinta osaa vastanneista. Jatkossa etäjohtamisessa on huomioitava paremmin sosiaalisen yhteydenpidon sekä yksilöllisten tietoteknisten taitojen kehittäminen, toteaa Stefan Borgman.
Lisätietoja: Suomen metsäasiantuntijoiden puheenjohtaja Stefan Borgman, puh 040 1588 815
METO – Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 7 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.