Luottamus on yhteisen päämäärän luotsi

työpaikka

Luottamus vaikuttaa positiivisesti yhteistyössä: se lisää työtyytyväisyyttä, innovatiivisuutta ja tuottavuutta. Luottamus kannattelee työyhteisöjä myös muutoksessa ja saa ihmiset työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen. Tänään julkaistu Työyhteisön pieni opas luottamuksesta on kirjoitettu kaikille niille, jotka haluavat perehtyä luottamuksen käsitteeseen ja sen voimaan.

Kirjan näkökulmat perustuvat tutkimukseen ja työelämän käytäntöihin – helppolukuisesti. Se vastaa kysymyksiin: mitä luottamus on? Miksi ja milloin sitä tarvitaan ja miten sitä voi rakentaa työelämän arjessa? Kirja valottaa muun muassa sitä, miten luottamusta voidaan arvioida ja mitkä tekijät vaikuttajat esihenkilön sekä alaisen luottamussuhteeseen.

Kirjan on kirjoittanut TYÖ2030-ohjelman pyynnöstä luottamusta jo pitkään tutkinut LUT yliopiston kauppakorkeakoulussa työskentelevä tietojohtamisen professori Kirsimarja Blomqvist. Blomqvistin mukaan suomalainen luottamuspääoma on yksi arvokkaimpia aineettomia omaisuuksiamme.

Kirja on ladattavissa TYÖ2030-ohjelman sivuilta ja STM:n Julkari-palvelusta. Linkit löydät alta.

Ajankohtaista

21.11.2024

Ammattiliitto Pro on ilmoittanut uudesta lakosta teknologiateollisuuteen

Lue
21.11.2024

Tehy vaatii: HUSin lopetettava välittömästi ihmisten törkeä kohtelu – HUS painostaa työntekijöitä tekemään suuria päätöksiä epäinhimillisellä aikataululla

Lue
20.11.2024

Vaikuttamistoiminnan taloudellisia tietoja koskeva VTV:n määräysluonnos

Lue
20.11.2024

Ammattiliitto Pro on ilmoittanut uudesta lakosta teknologiateollisuuteen

Lue
20.11.2024

Aikuiskoulutustuen poisto oli isku pelastusalojen opiskelijoille

Lue
20.11.2024

Tehyn lausunto palkkamonttulaista: Nyt säädetään rakenteellista palkkasyrjintää

Lue
20.11.2024

Työmarkki­na­kes­kus­jär­jestöt: Työ- ja osaamispe­rus­teinen maahanmuutto on mahdollisuus, jota ei saa ohittaa

Lue
19.11.2024

Tehy siirtää ensihoitopalvelualan lakkoa turvatakseen yhteiskunnan toiminnan ja potilasturvallisuuden lumikaaoksessa – vaatii työnantajalta vastavuoroisesti vastuullisuutta työntekijöitä kohtaan

Lue