Jäsenten oikeuksien ja etujen turvaaminen etusijalla

SPALin jäsenyys Sosiaali- ja terveydenhoitoalan neuvottelujärjestö Sote ry:ssä päättyi 19. syyskuuta 2023. SPALissa katseet on käännetty eteenpäin ja pääsopijajärjestöneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on liittyä pääsopijajärjestöön mahdollisimman pian.

SPAL pitää ydintehtävänsä mukaisesti huolta jäsentensä neuvottelu- ja sopimusoikeuksista. SPAL toimii ylimenokauden itsenäisenä ammattiliittona ja käy tulkinta- ja sopimusneuvottelut itsenäisesti.

Jäsenten työ- ja virkaehtosopimusetuihin ei tule heikennyksiä ylimenokauden aikana. SPALin jäsenet saavat samat edut kuin muidenkin ammattiliittojen jäsenet. SPAL, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja hyvinvointialueet on sidottu työ- ja virkaehtosopimuksiin, joita noudatetaan 1. toukokuuta 2025 saakka.

Siirtymäkauden aikana on tärkeää, että hyvinvointialueilla kunnioitetaan välittömän neuvottelemisen periaatetta ja noudatetaan työ- ja virkaehtosopimusten määräyksiä. On kaikkien etu, että henkilöstön yhteistoimintaedustajat ja hyvinvointialueiden työnantajaedustajat neuvottelevat ja sopivat työsuhdeasioista sekä ylläpitävät hyvää vuoropuhelua.

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue