Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: Päivi Inberg aloittaa SuPerin puheenjohtajana – ”Yhteistyössä on voimaa”

Tuusulalaisen Päivi Inbergin puheenjohtajuus Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerissa käynnistyy 1. elokuuta. Hän aloittaa puheenjohtajakautensa keskellä alan suuria haasteita. – Haluan lähteä rakentamaan tulevaisuuden SuPeria, Inberg kertoo.

Puheenjohtaja Päivi Inberg uskoo vahvasti yhteistyön voimaan ja haluaa, että SuPer on rakentava yhteistyökumppani päättäjille ja työnantajille sekä muille sidosryhmille myös jatkossa. SuPer on itsenäinen ammattiliitto, joka tekee yhteistyötä kaikkien toimijoiden kanssa.

– Lähihoitajien edunvalvonta on kuitenkin SuPerille ykkösasia, se on kaiken perusta, Inberg muistuttaa. – Olen ylpeä superilaisten ammattitaidosta, sitä viestiä on hienoa välittää.

Haastavia aikoja hoitoalalla

Päivi Inberg aloittaa SuPerin puheenjohtajana tilanteessa, jossa sote- ja varhaiskasvatusala ovat vakavassa kriisissä. Inberg on valmis nostamaan vaikeitakin asioita avoimesti julkiseen keskusteluun, sillä muutoin muutosta ei tapahdu. – Liiton tehtävänä on tuoda viestiä kentältä päättäjille päätöksenteon tueksi, hän kertoo.

Tänä kesänä keskustelu hoitajien riittävästä ammatillisesta kielitaidosta on ollut vahvasti esillä.

– SuPerissa tilanteen kehittymistä on seurattu jo pitkään, ja liitosta on myös annettu lausuntoja ja kannanottoja, joissa on esitetty ratkaisuja asiakas- ja työturvallisuuden sekä rekrytoinnin eettisyyden turvaamiseksi, Inberg kertoo. – Vastuu siitä, että työntekijällä on riittävä ammatillinen kielitaito, on aina työnantajalla, hän painottaa.

Toinen kesällä esillä ollut hoitoalan ilmiö on terveyskeskusten ennätyssulut, joiden aiheuttajaksi hyvinvointialueet kertovat hoitajapulan. Inberg muistuttaa, että vaikka hoitotyötä tehdään suurella sydämellä, kyseessä on kuitenkin ammatti muiden joukossa. Alalle saadaan osaajia, kun palkkaus ja työolot sekä johtaminen ovat kunnossa.

– Ei hoitajapula ole mikään luonnonilmiö, johon ei hyvinvointialueiden johtajilla ja muilla päättäjillä ole mahdollisuutta vaikuttaa, Inberg sanoo.  – Kysymys on siitä, mihin verorahoja halutaan suunnata.

Perushoitaja, pääluottamusmies ja edustajiston puheenjohtaja

Päivi Inberg on koulutukseltaan perushoitaja, ja hän on työskennellyt Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella. Hän toimi ennen valintaansa SuPerin edustajiston puheenjohtajana ja lisäksi pääluottamusmiehenä, SuPer-Opona, ammattiosaston hallituksen jäsenenä sekä Super työttömyyskassan hallituksen jäsenenä.

Puheenjohtajan valinta tehtiin 29. toukokuuta SuPerin liittokokouksessa, jossa myös valittiin uusi liittohallitus ja edustajisto. Liittohallituksen ja edustajiston kausi alkaa 1. elokuuta.

Lisätiedot: Puheenjohtaja Päivi Inberg, p. 040 705 9115

Ajankohtaista

13.8.2024

Työttömyysturvalain ja työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain 4 ja 8 §:n muuttaminen, HE eduskunnalle

Lue
13.8.2024

Tehy vastustaa hallituksen suunnitelmaa sairauspäivärahan leikkaamiseksi – osuu kovimmin naisiin

Lue
13.8.2024

Sairauspäivärahan muutokset ja sosiaaliturvarahastojen säästöjen kanavointia koskeva lainsäädäntö, HE eduskunnalle

Lue
12.8.2024

STTK:n hallitus kaipaa aitoa sopimista ja työmarkkinarauhaa 

Lue
12.8.2024

Perusterveydenhuollon hoitotakuu, HE-luonnos

Lue
12.8.2024

SuPerin Inberg: Sairauspäivärahan leikkaaminen heikentää merkittävästi työntekijöiden turvaa sairauden aikana

Lue
12.8.2024

Kansaneläkelain muuttamimien, HE-luonnos

Lue
12.8.2024

Kunnes kännykkä meidät erotti 

Lue