Valtion aluehallintouudistus, HE eduskunnalle

STTK:n lausunto valtiovarainministeriölle

STTK:n näkemyksen mukaan esitys valtion aluehallintouudistukseksi on perusteltu ja kannatettava. Kehityssuuntana monialaisuuden ja poikkihallinnollisuuden vahvistaminen oikea. Tunnistamme kuitenkin riskejä, joita liittyy monialaisesti toimiviin virastoihin, jotka toimivat yhden ministeriön pääasiallisessa ohjauksessa. Lupa- ja valvontaviraston osastot toimisivat usean eri ministeriön ohjauksessa, ja Elinvoimakeskusten toimintaa omilla toimialoillaan ohjaa viisi eri ministeriötä. Tämä voi aiheuttaa haasteita viraston toiminnan kokonaisuuden ohjauksessa, johtamisessa ja resurssien jakautumisessa. Myös alueellisesta toimivallasta on pidettävä huolta.

STTK katsoo, että muodostettaviin uusiin virastoihin kohdistuu suuria säästöpaineita valtiontalouden tulevien vuosien rahoitushaasteiden takia. Iso osa toiminnan tehostamisesta syntyvistä myönteisistä vaikutuksista realisoituu kuitenkin vuosien viiveellä. Virastoille tulee antaa työrauha tulevina vuosina. Henkilöstön muutostukeen ja asianmukaisten yhteistoimintamenettelyjen hoitoon on turvattava riittävät resurssit.

STTK:n lausunto kokonaisuudessaan.

Lisätietoja STTK:ssa: Ulla Hyvönen

Ajankohtaista

6.9.2024

Nollatuntisopimukset ja keikkatyöt yllättivät monen nuoren kesätyöntekijän 

Lue
5.9.2024

Paikallinen sopiminen muuttuu

Lue
5.9.2024

Ammattiliitto Pro: Hallituksen harkintakyky petti paikallisen sopimisen kanssa

Lue
5.9.2024

Yksityisiltä työvoimapalveluilta on vaadittava tuloksia

Lue
4.9.2024

Tehy: Hallituksen lopetettava hyvinvointialueiden syyttäminen ja rikkominen – ”päättäjiltä on todellisuudentaju kadonnut”

Lue
4.9.2024

Hätäkeskusammattilaiset: Työntekijöiden terveyttä vaarantaviin kuormitustekijöihin on puututtava

Lue
4.9.2024

Eettisen rekrytoinnin palkinto GA Telesis Engine Servicesille

Lue
4.9.2024

Vastaisku palkkojen polkemiselle tulee Ranskassa yritysjohtajilta

Lue