Toimihenkilöarkiston syysterveiset

Toimihenkilöarkistoon toimitetut asiakirjat ovat yhdistysten ja liittojen käytettävissä ja hyödynnettävissä esimerkiksi edunvalvontatyöhön, viestintään, artikkelien kirjoittamiseen ja järjestötutkimuksiin liittyen. Toimihenkilöarkisto tarjoaa myös koulutusta ja konsultaatiota, joten jos suunnittelette tiedonhallintanne kehittämistä tai arkistonluovutusta, olkaa yhteydessä meihin!

Digisiirroissamme tehty historiaa kesällä

Toimihenkilöarkistossa tehtiin historiaa heinäkuussa, kun Myynnin ja Markkinoinnin ammattilaiset luovutti digitaalista aineistoaan THA:n uuden digitaalisen aineiston siirtoprosessin avulla. MMA oli tutustunut ohjeeseemme huolellisesti, minkä lisäksi kävimme yhdessä läpi mm. siirtosuunnitelmalomakkeet sekä siirrettävien aineistojen rakenteen ja tiedostojen metatiedot. On tärkeää merkitä metatiedot ylös ennen siirtoa, jotta voimme Toimihenkilöarkistossa siirtää tiedostot YKSA- arkistonhallintaamme.

Siirto toteutettiin yhteisessä Teams- tapaamisessa turvapostin välityksellä, ja se onnistui hyvin. Iso kiitoksemme vielä MMA:lle hyvästä yhteistyöstä ja mielenkiintoisesta aineistosta, joka on tulossa piakkoin arkistojärjestelmäämme – näin aineistoon pääsee jatkossa tutustumaan vaikka kotisohvalta käsin!

Olisiko teilläkin jo tarvetta siirtää digiaineistojanne meille? Tutustukaa siirto-ohjeeseemme ja ottakaa yhteyttä – käydään prosessia läpi yhdessä ja suunnitellaan eteneminen!

Apua arjen tiedonhallintaan

Askarruttaako teitä usein, miten jokapäiväisen työnne tuloksena syntyviä asiakirjoja ja muita tietoaineistoja pitäisi käsitellä? Mitkä niistä päätyvät lopulta arkistoon, mitkä pitää tuhota ja milloin? Olemme julkaisseet avuksenne malli-arkistonmuodostussuunnitelman (”AMS”), josta voitte kurkata, miten voitte itse suunnitella syntyvän tietoaineistonne käsittelyn. Löydätte malli-AMS:n tiedonhallintaosiostamme.

Voitte tilata meiltä myös koulutusta aiheeseen liittyen – räätälöimme toiveidenne ja tarpeidenne mukaan juuri teitä palvelevan kokonaisuuden! Tai haluatteko tilata täsmällisempiin kysymyksiinne vastaavan konsultaation? Onnistuu – myös etäyhteydellä!

Tiedonhallintaan liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä suoraan arkistonjohtaja Kaisa Rihuun: kaisa.rihu@th-arkisto.fi tai 040 689 6329.

Toimihenkilöarkisto kerää lakkomuistoja – osallistu keruuseen!

Muistelemme lakkoja! Osallistukaa Toimihenkilöarkiston lakkoihin liittyvään muistitietokeruuseen vastaamalla kotisivuiltamme löytyvään keruulomakkeeseen. Keruu on käynnissä lokakuun loppuun saakka. Aineisto arkistoidaan Toimihenkilöarkistoon tutkimuskäyttöä varten. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja niiden käyttäminen edellyttää erityistä käyttölupaa.

Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista lakkoihin liittyvistä muistoistanne, jotka voivat olla aivan tuoreita tai vaikka vuosikymmenten takaisia. Muistot voivat koskea sekä oman liittonne että muiden liittojen lakkoja. Kyselyvastausten lisäksi Toimihenkilöarkisto ottaa keruun yhteydessä vastaan lakkoihin liittyviä asiakirjoja ja pieniä esineitä, esimerkiksi muistivihkoja, valokuvia, banderolleja ja hihamerkkejä. Käykää kotisivuillamme pikimmiten vastaamassa keruukyselyyn, ja autatte lakkoihin liittyvän kulttuuriperinnön säilymistä!

Arkistomme helmiä

Vaikka arkistoaineistomme rungon muodostavatkin järjestöjen hallinnolliset asiakirjat, kuten pöytäkirjat, haluamme muistuttaa, että arkistostamme löytyy muutakin aineistoa. Otamme erittäin mielellämme vastaan ammattiyhdistystoiminnasta kertovaa monimuotoista aineistoa, kuten kirjeenvaihtoa, valokuvia tai vaikkapa runoja. Luit oikein! Olemme äskettäin saaneet arkistoomme varsinaisen aarteen, nimittäin Akavan Erityisalojen neuvottelupäällikkö Jaakko Korpisaaren kolme työmarkkinaneuvottelemisesta kertovaa runoa. Toimihenkilöarkiston kokoelmista löytyy jo entuudestaan jonkin verran runoutta. Tervetuloa tutustumaan!

Haluatko tietää lisää palveluistamme taikka olisitteko luovuttamassa aineistojanne meille? Ota yhteyttä palveluosoitteeseemme tha@th-arkisto.fi

Ajankohtaista

25.9.2024

Olga Gassen Tehyn viestintäpäälliköksi

Lue
24.9.2024

Tuula Laakkonen on STTK:n Vuoden työsuojeluvaltuutettu

Lue
23.9.2024

Korkomenot muistetaan, korkotulot unohdetaan 

Lue
23.9.2024

Toimihenkilöarkiston syysterveiset

Lue
23.9.2024

Tehy: Eloisan ilmoitus hoitajien irtisanomisesta järkyttävä – uhkaa potilasturvallisuutta

Lue
20.9.2024

Tilastotuotannon muutokset

Lue
20.9.2024

Koulutusvähennyksen lakkauttaminen, HE-luonnos

Lue
19.9.2024

Vuoden 2024 tehyläinen vanhustyön johtaja: ”Olen valinnut ikääntyneiden hyvän elämän edistämisen omaksi tehtäväkseni maailmassa”

Lue