Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden uusi työehtosopimus on hyväksytty. Työehtosopimuksella sovitut palkankorotukset ovat sopimuskaudella yhteensä 7,8 prosenttia.
Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuuden työnantajat saavuttivat neuvottelutukoksen toimihenkilöiden työehtosopimuksesta tänään 23. helmikuuta päivällä. Liittojen hallinnot ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen alan toimihenkilöiden uudeksi työehtosopimukseksi.
Sopimus on voimassa 30.11.2027 asti, mutta se on irtisanottavissa päättymään 30.11.2026.
Kaikkina kolmena vuonna luottamusmies ja työnantaja voivat yhdessä neuvotella palkankorotuksista. Jos palkankorotuksista ei sovita paikallisesti, palkkoja korotetaan seuraavasti:
- 2025 kaikille maksettava yleiskorotus on 2,0 prosenttia ja työnantajan jakama erä 0,5 prosenttia.
- 2026 kaikille maksettava yleiskorotus on 2,2 prosenttia ja työnantajan jakama erä 0,7 prosenttia.
- 2027 kaikille maksettava yleiskorotus on 2,0 prosenttia ja työnantajan jakama erä 0,4 prosenttia.
Osana sopimusratkaisua palkalliset perhevapaat on muutettu yhdenvertaisiksi synnyttäneen ja ei-synnyttäneen välillä.
– Sopimusta voi pitää kokonaisuus huomioiden hyvänä. Saavutetuilla palkankorotuksilla pystytään merkittävästi kuromaan umpeen ostovoimakuoppaa ja lisäksi yhdenvertaiset palkalliset perhevapaat vievät työelämän tasa-arvoa huomattavasti eteenpäin, Pron puheenjohtaja Niko Simola sanoo. – Jäsenemme ansaitsevat isot kiitokset osoittamastaan tuesta neuvottelupöytään. Ilman jäsentemme valmiutta taistella omien työehtojensa puolesta emme olisi näihin palkankorotuksiin päässet. Haluan osoittaa kiitokseni myös vastapuolen neuvottelijoille erittäin rakentavassa ja ratkaisukeskeisessä hengessä käydyistä neuvotteluista hyvin haastavassa tilanteessa, Simola jatkaa.
Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Niko Simola p. 040 566 8517
Pro – työelämän joukkovoima ja yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta. Voimajoukkoomme kuuluu jo 120 000 jäsentä, ja neuvottelemme 180 virka- ja työehtosopimusta.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien työehtoja, toimeentuloa ja kehittymismahdollisuuksia. Lisäksi pidämme huolta jäsentemme hyvinvoinnista niin työssä kuin vapaalla. Uskomme, että inhimillinen työelämä on ihmisoikeus. Ennakoimme kansainvälisiä työelämän kehityskulkuja ja ilmiöitä, ja kehitämme uusia ratkaisuja suomalaiseen työelämään. Rakennamme sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää, tasa-arvoista yhteiskuntaa – tai sanalla sanoen: työelämäniloa.