STTK-Opiskelijat: Eläkejärjestelmää pitää kehittää kestävältä pohjalta

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajisto vaatii eläkekeskusteluun malttia. Pääministeri Antti Rinne avasi viime viikolla keskustelun siitä, kuinka tämän hetken matalimmat eläkkeet tulisi rahoittaa eläkerahastoista.

– Ei ole nuorille eikä tuleville sukupolville millään tavoin oikeudenmukaista kajota eläkerahastoihin ja kasvattaa entisestään eläkejärjestelmän painetta. Kyseessä on tulevien sukupolvien eläkkeiden turvaaminen, puheenjohtaja Saana Simonen linjaa.

Eläkejärjestelmän rahoitus ja sen kestävyys on kiinni palkkasumman kasvusta, syntyvyydestä ja sijoitustuotoista. Lisäksi tulee tehdä vakuuttavia toimia työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistämisen suhteen.

– Työntekijöiden työkyvystä on pidettävä huolta, jotta hyvinvoivia työntekijöitä olisi jatkossakin ja työurat olisivat mahdollisimman pitkiä ja eläkevaroja kertyisi, muistuttaa STTK-Opiskelijoiden varapuheenjohtaja Valtteri Markula.

STTK-Opiskelijoiden näkemys on, että tällä hetkellä kestävintä eläkepolitiikkaa olisi seurata työllisyyden kehitystä, tehdä toimia työllisyyden kasvun eteen ja kiinnittää huomiota työntekijöiden hyvinvointiin. Eläkejärjestelmän kehittämistä tulee tehdä yhdessä, pitkällä aikavälillä ja kestävästi.

Lisätietoja: STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Saana Simonen p. 050 517 5212

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 15 jäsenliittoa ja noin 500 000 jäsentä. Visiomme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Olemme työssämme avoimia, oikeudenmukaisia, uudistusmielisiä ja rohkeita.

***

Palola: Eläkejärjestelmän kehittämisen ydin on nuorten eläkelupauksen varmistaminen

Ajankohtaista

19.2.2025

Järjestöjen kannanotto: Ammatillinen koulutus turvaa kasvun, lisäleikkauksia ei tarvita

Lue
19.2.2025

Eettinen kuormitus kasvaa resurssien vähetessä

Lue
18.2.2025

Uudistukset ajoivat nuorten työpajatoiminnan kriisiin – Jytyn Voima: ”Päätöksissä on unohdettu nuoret”

Lue
18.2.2025

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi yhteistoimintalain muuttamisesta, HE 198/2024 vp

Lue
17.2.2025

Miten pidennämme työuria? Tutkijaseminaari 27.2.

Lue
17.2.2025

Kestävä asuminen alkaa meistä kaikista

Lue
14.2.2025

Pro ilmoitti uudesta lakosta teknologiateollisuuteen

Lue
14.2.2025

Maa on jäässä tai kärsä kipeä

Lue