Työhyvinvointi näkyy työpaikan arjessa päivittäin. Se näkyy muun muassa hymynä käytävällä, tuottavuutena, uudistumiskykynä, työympäristön turvallisuutena ja haastavien tilanteiden ratkomisena. Arjen onnistumiset, vaikutusmahdollisuudet, sitoutuminen, työyhteisön ylpeä me-henki sekä jaksaminen lukeutuvat myös työhyvinvoinnin ilmentymiin.
Työhyvinvoinnin merkitys on tärkeä. Työhyvinvoinnille tulee asettaa tavoitteet ja sitä tulee tietoisesti johtaa työnantajan, työterveyshuollon ja työntekijän yhteistyönä. Työhyvinvointi ja hyvinvoiva työpaikka takaavat muun muassa pitkät työurat ja yritykselle kilpailuetua.
Johto ja esimiehet tarkastelevat työhyvinvoinnin tilaa jatkuvasti esimerkiksi varhaisen välittämisen mallin myötä, arkipäiväisissä kohtaamisissa ja osaamisen johtamisena.
Johto ja esimiehet hyödyntävät työhyvinvointijohtamisessa mm. henkilöstökyselyn tutkimustuloksia, työterveyden lukuja, strategisia tavoitteita, työsuojelutoimikunnan esityksiä sekä hyvinvoinnin ajankohtaisia aiheita.
Työympäristöön ja ergonomiaan liittyvät asiat ovat tällä hetkellä ajankohtaisia. Työajan ja vapaa-ajan yhteensovittaminen sekä työn luonteen muuttuminen tuo nykypäivänä myös työhyvinvointijohtamiseen uusia haasteita.
Terveisiä töistä! on STTK:laisten henkilöstön edustajien blogipalsta, jossa kerrotaan tunnelmia työpaikkojen arjesta. Kirjoittajat edustavat noin 12 000 STTK:laista luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua.